lauantai 15. syyskuuta 2012

Puntiksella


Punttisalille heti aamusta, mukava tunnin terapia työkaverin kanssa. Kävelin ja juoksin liukuhihnalla, tuntui pehmeämmältä polville kuin asfalttitie. Käsien lihaksia en juurikaan jaksanut vahvistaa, ovat ihan onnettomat.

Alkuviikosta saan fysioterapeuttiopiskelijalta ohjelman ja käymme sen yhdessä läpi. Varmaan keskityy ylävartalon vahvistamiseen. Lähetteessä oli lukenut, että kuntoa pitää parantaa mahdollista siirtoleikkausta varten. Ratsastus on myös ryhdin kannalta erinomaista liikuntaa, varsinkin kun sisareni kannustaa kentän laidalta oikasemaan hartiat ja estää minua lyhistymästä.

Jatkan tähän vastauksen yhteen kommenttiin.

Diagnoosi: Hyperkalimia
Kaliumarvot minulla yli viiden. Enpä tiedä johtuuko hemodialyysista vai mistä. Täytyykin tarkistaa lääkäriltä. Ruokavalio vain niukkuu ja niukkuu ja meikä turpoo ja turpoo...
Kaliumista terveyssivuilla:

Lievä kaliumarvon suureneminen ei aiheuta oireita. Jos kaliumin pitoisuus on yli 5,5 mmol/l, alkaa esiintyä lisääntyvästi väsymystä, lihasheikkoutta, erilaisia tuntoaistimuksia jäsenissä ja vaikeissa tapauksissa lopulta halvausoireita. Suuri kaliumpitoisuus aiheuttaa sydämen toiminnan häiriöitä, jotka näkyvät muutoksina sydänfilmissä.

Täytyy odottaa seuraavia labroja, onko mansikoiden syömisellä ollut nostava vaikutus? Niitähän on mennyt laatikkotolkulla heinä-elokuussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi aina, jos sait ajatuksia tekstistäni.
Niistä olen KIITOLLINEN!