sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Pakkasaamun haaveet

Aurinko paistaisi Kanariansaarilla. Tutuin niistä on Teneriffa, keskilämpätila joulu-tammikuussa 20 - 21. Riittää minulle.

Olemme katselleet muutamaa paikkaa lähellä Los Cristianosta ja Los Cigantesta. Los Cigantesissa on englantilainen tenniskoulu Tennis Zoo, josta pojalle voisi valmennusta ostaa. Mikä ettei itsellekin, järjestävät monentasoisia kursseja. Los Cristianoksessa on useita golfkenttiä, löytyy tennisclubeja sieltäkin, tosin opetus on espanjaksi.

Dialyysi onnistuu saarella, mutta missä lienee lähimmät? Haku sairaaloista tutkintaan, samoin mahdollisuus yläkouluun. Poikani voisi hyvin käydä paikallista koulua, jos englanninkielinen löytyisi. Sisareni lapset olivat tosin muutaman kuukauden espanjalaisessa opinahjossa. Googlekääntäjä oli ollut jatkuvassa käytössä, varmaan kädet ja viittomatkin.

Täytyy muutama sana espanjaksi opetella; dialyysi, hoito, neula, kierrokset, vaaka, poistot, verenpaine, pahaolo, suonenveto, heikottaa, välipala, kasvisruoka, maidoton, juusto, vihannekset, liha, fosfori, kalium, munuainen, diabetes
Ja tietenkin: hyvää päivää, yötä, kiitos, hei, hoito onnistui, mitä kuuluu, nimeni on, asun, seuraava käynti, nopeasti päästävä Helsinkiin, ...

Onkohan opeteltava pistämään neulat itse, jostain luin että niin olisi joutusampaa. Verisuonet eivät ole vielä niin kehittyneet, että uskaltasin edes yrittää. Nyt hoitaja työntää neulan ja minä käännän katseeni, ettei sattuisi niin lujaa.

Kuvissa arteria ranteessa ja veena kyynertaipeessa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi aina, jos sait ajatuksia tekstistäni.
Niistä olen KIITOLLINEN!