tiistai 18. syyskuuta 2012

Esitystä kuuntelemassa

Olen tarpeeksi sairas saadakseni erinomaista palvelua terveydenhuoltoon. Totesin, kun sosiaali-ja terveyspalvelujen johtaja kertoi Kajaaniin rakennettavan uuden sairaalan suunnitelmista.

Sairaalan suunnittelu kestää monta vuotta ja monenlaisia työryhmiä perustetaan: lääkäreitä, tekniikan osaajia, potilaita ja hoitajia kuunnellaan ja pyritään saamaan toiminnoiltaan ja tekniikaltaan paras vaihtoehto. Missään Suomessa ei vastaavaa ole vielä olemassa, siispä pioneerityö vaatii melkoista visionääriä.

Sote-johtajalla on selkeä kuva miten projekti etenee, niin että vuonna 2016 Kajaanissa on koko Kainuuta palveleva erikoissairaahoidon huippuyksikkö. Kuulostaa tosi hienolta, varsinkin jos myös potilaita kuunnellaan, jäin miettimään miten tuollaisiin työryhmiin pääsisi.

Kiitosta ja moitetta esitelmän jälkeen tuli kuulijoilta. Joku harvoin sairastava kärsi lääkäripulasta ja labran siirrosta, tietämättömästä hoitajasta ja huonosta palvelusta. Toinen kertoi lukevansa romaania odotusaikana tai kävelevänsä rauhallisesti sairaalan mäelle labroihin. Yksi kuulija totesikin, ettei ole tarpeeksi sairas saadakseen hyvää palvelua.

Sairaalan suurkuluttajana olen onnellinen erinomaisesta palvelusta, lääkärini on inhimillinen, potilaan huomioiva, kuunteleva, empaattinen ja hoitajat dialyysissa samoin. Heille kaikille voin laittaa sähköpostia ja he myös vastaavat. Polilla minut otettiin kokonaisuutena, olen kuullut, että jos diabeetikko sairastuu munuaisen vajaatoimintaan, hän siirtyy munuaisosastolle, eikä tapaa enää diabeteslääkäriä. Kajaanissa, pienessä sairaalassa toiminnot ovat lähellä ja näin helppoja sairaalle.

Toimittaja, joka kirjoitti minusta jutun Diabeteslehteen, kertoi löytäneensä tiedon, että Kajaanista munuaistiimi on valittu Suomen parhaaksi. Täytyypä etsiä tuota tietoa, milloinkohan se on ollut?
Täytyy sanoa, että minä voin sanoa samaa. Vertailua on vasta muutamaan, mutta katsotaanpa kun kokemukset lisääntyvät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi aina, jos sait ajatuksia tekstistäni.
Niistä olen KIITOLLINEN!